FAQ Verloning

Algemene vragen over hoe Studentflex te werk gaat
Wanneer ontvang ik mijn salaris

Als je voor Studentflex werkt, wordt je salaris eens per 4 weken uitbetaald. Betalingen worden op donderdagmiddag gedaan, zodat je op donderdag of vrijdag je salaris op je rekening hebt staan. Is er die donderdag een feestdag? Dan proberen wij het een dag eerder te doen. Mocht dat niet lukken, dan een dag later.

  • Periode 1 loopt van week 1 tot en met week 4 en wij betalen op donderdag in week 5 uit
  • Periode 2 loopt van week 5 tot en met week 8 en wij betalen op donderdag in week 9 uit
  • Periode 3 loopt van week 9 tot en met week 12 en wij betalen op donderdag in week 13 uit
  • etc. etc.
Er blijkt iets niet te kloppen bij de uitbetaling van mijn salaris?

Stuur direct een mail naar loonadministratie@studentflex.nl met de uitleg. Mocht het kloppen dat er iets is misgegaan zullen wij dit op korte termijn corrigeren. Uiterlijk dinsdag ontvang jij de correctie op de rekening. Mits wij alle specifieke data juist ontvangen hebben.

Hoeveel belasting moet ik betalen?

Het verschil tussen je bruto- en nettosalaris zijn de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer. Bruto is het bedrag vóór belastingen en premies en netto is het bedrag na aftrek van belastingen en premies. Je contactpersoon bij Studentflex geeft voordat je gaat starten met werken je bruto uurloon door. Dit zal altijd het bruto bedrag zijn, omdat de hoogte van belastingen en premies afhankelijk is van het aantal uur dat je per week hebt gewerkt en of je wel of geen loonheffingskorting hebt toegepast. Als je wisselend werkt, kan het dus goed zijn dat je de ene periode meer belasting betaalt dan de andere periode. Kijk voor meer informatie over belasting op de website van de belastingdienst.

Hoe moet ik mijn gewerkte uren aanleveren?

Iedere week moet je je uren doorgeven. Afhankelijk van je opdrachtgever doe je dit via ons online urenportaal (E-UUR), de loonadministratie of via de opdrachtgever. In de mail van je uitzendbevestiging vind je jouw werkwijze.

De uren dienen maandag (na afloop van je gewerkte week) vóór 18.00 bij ons te worden aangeleverd. Heb je een week niet gewerkt? Geef dit ook aan ons door als 0 uur gewerkt, zodat onze administratie altijd up to date is.

Hoe lever ik mijn declaraties aan?

Via ons online urenportaal E-Uur. Wanneer je niet met het urenportaal werkt, stuur dan een mail naar loonadministratie@studentflex.nl met je manager in de CC.

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn studiefinancering?
De bijverdiengrens voor 2022 is € 15.828,77. In 2020 en 2021 was er geen grens voor bijverdienen vanwege Corona.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de website van DUO.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Indien je wegens ziekte geen werkzaamheden voor de werkgever kan verrichten, meldt je dat op de eerste werkdag vóór 09.00 uur aan zowel de opdrachtgever als aan Studentflex. Een ziekmelding na 09.00 uur geldt voor de volgende werkdag.

Hoe moet ik de loonspecificatie lezen?

In dit document staat de uitleg van een salarisspecificatie. Mocht je nog verdere vragen hebben, neem dan contact op met de loonadministratie – loonadministratie@studentflex.nl.

Wat zijn reserveringen?

Een reservering is een percentage van je salaris waar je recht op hebt voor vakantiedagen en vakantiebijslag. Je vakantiebijslag bedraagt 8% van het feitelijk loon (het bruto loon exclusief toeslagen e.d.) Deze bijslag ontvang je boven op ieder gewerkt uur (met uitzondering van overuren) en wordt bij elke verloning direct uitbetaald.

Daarnaast bouw je vakantiedagen op naar het aantal uur dat je werkt. Studentflex reserveert hiervoor een vast percentage (wettelijk bepaalt) van je uurloon. Dit staat vermeld op dit document.

Hoe en wanneer worden reserveringen uitbetaald?

Je vakantiebijslag ontvang je boven op ieder gewerkt uur (met uitzondering van overuren) en wordt bij elke verloning direct uitbetaald. Je vakantiedagen betalen wij uit wanneer daar expliciet om wordt gevraagd via de mail (mailen naar loonadministratie@studentflex.nl), of wanneer je maximaal 5 weken niet gewerkt hebt.

Wat is loonheffingskorting?

Loonheffingskorting is een korting die ervoor zorgt dat je over een bepaald gedeelte van je salaris geen belasting hoeft te betalen. Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever toe laten passen waar je tegelijk werkzaam bent. Stop je dus met werken bij ons en zet je ergens anders je loonheffing aan, kan dat gewoon. Als je je komt inschrijven bij ons op de Hub kun je aangeven of je de loonheffingskorting wel of niet wilt laten toepassen, dit doe je met het loonheffingsformulier. Op dit formulier is een ‘natte’ handtekening (met pen) verplicht. Als je je keuze later wilt wijzigen, kun je een wijzigingsformulier insturen via deze link loonheffingsformulier Belastingdienst.

Heb je nog meer vragen of staat uw vraag er niet bij? Kijk bij de overige categorieën, of neem contact met ons op.

Alles voor kandidaten