Testimonial Thijs: Werken bij UberEats

Thijs is Restaurant Partnership Representative bij UberEats Nieuwsgierig wat hij daar doet?

Testimonial Thijs: Werken bij UberEats

Testimonial Thijs: Werken bij UberEats

Thijs (25) doet relevante commerciële vaardigheden op als Restaurant Partnership Representative bij UberEats. Wat zijn zijn ervaringen en wat doet een Restaurant Partnership Representative bij UberEats precies? Lees snel verder!

Van kleins af aan heeft Thijs een passie voor de marine. De master Maritieme Techniek in Delft was zijn droom. Een technisch profiel op de middelbare school was dan ook een logische keuze. Technische vakken blijken echter niet voor Thijs weggelegd maar de sector blijft hem interesseren. 

Zijn bachelor International Business in Rotterdam weet hij dan ook via de minor en verschillende stages alsnog zo in te richten dat hij al een kijkje in de keuken krijgt. Thijs zit momenteel in de afrondende fase van zijn pre-master en start in september aan de master Political Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat trekt Thijs zo aan in commercie en vanwaar deze masterkeuze?
Thijs: “De interactie met mensen, het dynamische, je moeten aanpassen per individu. Jouw pitch elke keer weer tailor-made maken voor een bepaald product of type klant, dat spreekt mij aan. In deze master ga ik leren over de wisselwerking tussen de politiek en economie. Commercie gaat niet alleen over deur aan deur verkopen. Het verkrijgen van kennis over de werking van het liberalisme en de sturing daarachter is belangrijk om een algeheel beeld te krijgen van de markt. Deze kennis is een waardevolle toevoeging.”

Ervaring Studentflex
Thijs: “Ik was op zoek naar relevante werkervaring voor naast mijn laatste pre-master vak. Bij Studentflex vond ik kwaliteitsaanbod. Daarnaast is de professionele begeleiding erg fijn. Er wordt niet alleen gekeken naar wat er op jouw cv staat, ik kreeg echt advies over welke werkervaring voor mij relevant zou zijn en goed zou passen.” Het contact na het sollicitatiegesprek met UberEats en wat hij nu nog steeds heeft met Studentflex bevalt goed. “Je krijgt feedback en er wordt regelmatig ingecheckt hoe het met je gaat. Er zit een bedrijf achter, dat werkt gewoon goed.”

Ervaring UberEats
Als Restaurant Partnership Representative Agent bij UberEats ben je verantwoordelijk voor het aansluiten van nieuwe partners op het platform van UberEats. Dat wil zeggen dat je bezig bent met inbound én outbound sales. 

Vier dagen per week zit je op kantoor of thuis. Thijs: “Ik zit graag op kantoor, het is er niet alleen gezellig maar je werkt ook productief. Je kunt snel schakelen met collega’s.” Een dag per week heb je verschillende afspraken op locatie. Iedereen krijgt een stads(deel) toegedeeld. “Ik ga dan langs verschillende partners om met hen een deal te closen. Het is leuk en divers werk, de ene keer ga je naar een fastfood zaak en de andere keer sta je in een luxe restaurant.” 

Je bent verantwoordelijk voor het halen van je eigen targets en krijgt alle vrijheid om zelf je dag in te delen, desalniettemin is de begeleiding goed. Er is een goede stimulans om jouw doelen te behalen.

Thijs ervaart UberEats als een fijne werkgever. “Het is een laagdrempelige organisatie, je kunt altijd aan iedereen je vragen stellen. Er zijn veel gezellige uitjes, borrels en op kantoor is alles gewoon goed geregeld. Van lunch en snacks tot aan IT faciliteiten.”

In september start Thijs met zijn Master Political Economics. Daarna gaat hij op zoek naar een commerciële baan in de offshore industrie. 

Draagt zijn werkervaring bij UberEats bij aan het realiseren van deze droom?
“Commerciële vaardigheden zijn universeel. Het leren omgaan met verschillende situaties, je kunnen aanpassen aan een product of persoon zal je altijd moeten kunnen, ongeacht welk product je verkoopt.” Deze kennis en ervaring dragen daardoor hoe dan ook bij aan een eventuele toekomstige functie.