Testimonial Joren: Werken bij CFP Green Buildings

Joren is Werkstudent Commercie (Sport NL Groen)CFP Green Buildings. Nieuwsgierig wat hij daar doet?

Testimonial Joren: Werken bij CFP Green Buildings

Testimonial Joren: Werken bij CFP Green Buildings

Theoretische kennis van jouw studie in de praktijk brengen? Dat kan! Joren (24) zit in het tweede jaar van zijn master Water Science & Management, daarnaast werkt hij twee dagen in de week bij CFP Green Buildings! Lees snel verder voor zijn verhaal.

Nadat Joren de bachelor Aardwetenschappen heeft afgerond start hij aan zijn master gericht op duurzaamheid. Joren is sportief en groot voetbalfan. Hij zet zich graag actief in voor zijn voetbalvereniging en besluit zijn stage en scriptie van zijn master daarvoor iets uit te stellen. Dat geeft hem daarnaast ook mooi de tijd om ook relevante werkervaring op te doen!

Ervaring Studentflex
Een teamgenoot die via Studentflex een (bij)baan heeft gevonden tipt Joren. Studentflex sprak Joren meteen aan: “heel veel dingen leken mij leuk maar waar moest ik beginnen? Wil ik in de horeca werken en past dat wel bij mij?” Joren besluit toch graag meer professionele werkervaring op te willen doen. Studentflex heeft hem geholpen zijn wensen in kaart te brengen. Het contact met Studentflex vond hij relaxt. “Ik had aangegeven graag iets met duurzaamheid te willen doen maar dat was geen harde eis. Ik had de verwachting dat het best even kon duren maar na ongeveer drie dagen werd ik al gebeld en kreeg ik deze mooie uitdaging voorgelegd.”

 

CFP Green Buildings – waar houdt deze organisatie zich mee bezig?
“CFP Green Buildings specialiseert zich in het verduurzamen van gebouwen op een zo efficiënt mogelijke manier. De kant waar ik voor werk (Sport NL Groen) richt zich op het verduurzamen van sportverenigingen.” CFP Green Buildings biedt een helpende hand, geeft inzicht in de huidige situatie en adviezen over hoe te verduurzamen. Wat een organisatie zelf veel moeite kost wordt nu makkelijk aangeleverd door CFP Green Buildings.

 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
“Geen enkele dag is hetzelfde. Ik doe echt van alles.” Van alles betekent onder andere: klanten nabellen en om feedback vragen, gemeenten contacten of zij de hulp van CFP Green Buildings kunnen gebruiken maar ook vragen van collega’s beantwoorden die gerelateerd zijn aan zijn master. “Ik leer elke dag, hiervoor krijg ik ook de ruimte. Welke verschillende manieren zijn er om sportverenigingen te benaderen en welke blijkt uiteindelijk het meest effectief? Dat zijn kleine onderzoeken die ik zelf bedenk en uitvoer.” Joren geeft aan dat het voor hem nooit voelt als ‘sales’ doen. Sport NL Groen is namelijk gemaakt om sportclubs te helpen en niet om winst te maken. Naast dat Joren op kantoor werkt mag hij ook mee naar bijeenkomsten van duurzaamheid-commissies en woont hij verschillende presentaties bij die CFP Green Buildings geeft, wellicht gaat hij deze binnenkort ook zelf geven!

 

Werkomgeving
Bij CFP Green Buildings werken er ongeveer vijftig mensen. De organisatie groeit razendsnel. “Iedereen werkt hard en is serieus. Toch is de sfeer zo dat je elkaar makkelijk kunt aanspreken om vragen te stellen. Ik heb me altijd meteen welkom gevoeld, zo mocht ik aanwezig zijn bij het nieuwjaarsdiner, en dat terwijl ik er nog maar drie weken werkte!” De organisatie gaat flexibel om met werktijden en locatie. Dit betekent dat je zelf een planning kunt maken. “Zelf heb ik bijvoorbeeld een keer in een hele drukke week maar één dag gewerkt, de week erna haalde ik dit in door drie dagen te werken, dat was allemaal prima.” Joren geeft aan dat thuiswerken mag, maar niemand wil dat full time omdat de sfeer op kantoor zo goed is.

 

Ambities
De werkervaring die Joren nu opdoet draagt bij aan zijn professionele ontwikkeling. Hij bouwt daarnaast ook een netwerk op. Zijn toekomstplannen liggen nog niet vast maar deze ervaring neemt niemand hem meer af!