Testimonial Tom: werken bij Flexport

Tom is Client Solution Associate bij Flexport. Benieuwd wat deze uitdagende baan inhoudt?

Testimonial Tom: werken bij Flexport

Testimonial Tom: werken bij Flexport

Tom Elsen (26) wilde tussen zijn master en eerste baan in eerst relevante werkervaring opdoen. Via via is hij met Studentflex in contact gekomen, met een mooi resultaat: van een bijbaan naar een vast contract bij Flexport! Een mooie eerste startersfunctie. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder.

Ervaring Studentflex?
“Het contact met Studentflex heb ik als prettig ervaren. Tijdens het intake gesprek werden er veel diepgaande vragen gesteld, waar ik persoonlijk nog geen antwoord op had. Na dit intake gesprek begon ik na te denken over wat precies bij mij zou kunnen passen, waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen en waarom. Al snel waren er drie opties qua tijdelijke fulltime bijbanen en kon ik een keuze maken in wat ik leuk vond. Dat ging erg makkelijk en soepel, binnen anderhalve week!

Zou je Studentflex aanraden?
“Ik zou werken via Studentflex zeker aanraden voor mensen die in een tussenfase zitten, denk aan eind-bachelor/master studenten. Een leuke manier om bij hippe, innovatieve bedrijven een kijkje in de keuken te krijgen. Je doet relevante werkervaring op en je kunt je tegelijkertijd oriënteren op een startersfunctie. Mocht het dan toch niet bevallen? Dan kun je nog eenvoudig een andere weg inslaan.”

Werken bij Flexport
“Ik werk bij Flexport, een disruptor in het internationale vrachtvervoer. We zijn een soort Uber in de logistieke industrie. We proberen handmatig werk te verminderen en daar hebben wij een platform voor. Toen ik begon was het erg druk en waren er veel handen nodig. Daardoor had ik in eerste instantie een support achtige rol. Na drie a vier weken kreeg ik al meer verantwoordelijkheid en meer te doen. Ik was een soort manusje van alles en sprong in waar nodig.

Zodoende kreeg ik meer en meer verantwoordelijkheid en werd ik aangenomen voor een nieuw team binnen Flexport. Na een periode van 3 a 4 maanden kreeg ik een vast contract aangeboden. Tegenwoordig werk ik dan ook als Client Solution Associate. Wat ik aan het begin deed, het supporten van mensen voor klanten, daar ben ik nu zelf geheel verantwoordelijk voor. Dat is erg gaaf!”

Waarom Flexport?
“De bedrijfscultuur sprak me meer aan. Ik had geen kennis over de logistieke industrie en het grappige is dat veel mensen die hier starten deze kennis niet hebben. Maar weinig hebben een supply chain master gedaan. Je wordt in deze industrie gegooid en dan maar zien of je het leuk vind en door kan stromen. Ontzettend leerzaam!“

Ambities?
“Dit is mijn eerste baan en ik heb er niet lang over hoeven nadenken om te blijven. Er was veel werk, behoefte aan meer mensen en het beviel me allemaal erg goed. De droom is echter wel om de ondernemers kant op te gaan, maar in welke vorm weet ik nog niet. Of dat binnen nu en 3 jaar is of over 15 jaar? Dat zie ik tegen die tijd. Voor hetzelfde geld vind ik het hier nog steeds heel leuk. Het hangt af van het moment!”

Op de hoogte blijven van alles wat wij doen? Klik dan hier.