Worden wie je bent, en vervolgens hieraan vast houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel studenten zijn tijdens hun studie vaak zoekende naar wat ze nou eigenlijk écht willen doen.

Zoeken naar intrinsieke motivatie

Worden wie je bent, en vervolgens hieraan vast houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel studenten zijn tijdens hun studie vaak zoekende naar wat ze nou eigenlijk écht willen doen. Om op deze vraag antwoord te kunnen geven is het belangrijk om te achterhalen wie je bent, wat je kan en waar je passies liggen. In mijn ogen is het de zoektocht naar je intrinsieke motivatie die hieraan ten grondslag ligt. Dit moet je zelf doen, durf jezelf in de spiegel aan te kijken en laat onafhankelijke personen met je mee kijken om je hierbij te ondersteunen. Maar heel simpel, loop ook bijvoorbeeld een willekeurige Supermarkt binnen en vraag de eerste de beste persoon een indruk te geven van jouw voorkomen.

Neem voor deze zoektocht tijd en heb vooral geduld. Ben je ervan bewust dat deze ontdekkingsreis niet alleen geldt voor je studententijd, maar eigenlijk ook van toepassing is op de rest van je leven. Maar hoe fijn is het als je deze zoektocht al start tijdens je studietijd? De periode hierop volgend zal dan alleen nog maar staan in het teken van blijven wie je bent.

Vergeet in dit alles bovenal niet te leven tijdens je studententijd. Ervaringen op doen, mensen spreken, van alles lezen wat los en vast zit over werkvelden die je interessant lijken. Reflecteer al deze momenten om vervolgens bewust naar de arbeidsmarkt te kijken zodat jouw carrière start succesvol is en je op de juiste plek land!

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Dorothée staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Dorothée di Fraia

HUB Manager Amsterdam bij Studentflex

dorotheedifraia@studentflex.nl

06-42642815

Mail Dorothée

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer