Er wordt weer flink geïnvesteerd in het hoger onderwijs. Er gaat 350 miljoen naar kleinere colleges, individuele feedback, meer mondelinge tentamens en meer persoonlijk contact met de docent.

Persoonlijke ontwikkeling

Verwikkelt in het hart van deze tijd
Er wordt weer flink geïnvesteerd in het hoger onderwijs. Er gaat 350 miljoen naar kleinere colleges, individuele feedback, meer mondelinge tentamens en meer persoonlijk contact met de docent. Nog eens 40 miljoen naar talentprogramma’s, speciaal voor studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging.
Dat is mooi! Maar waar gaat het nou echt om? Volgens de wet moeten universiteiten gericht aandacht besteden aan de persoonlijke ontplooiing van de student en aan de bevordering van zijn maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef (Art. 1.3, vijfde lid, Wet Hoger Onderwijs).
Duidelijke taal. De uitwerking ervan laat op een aantal punten echter te wensen over. Collegestof reproduceren en tentamens maken, leidt niet tot persoonlijke ontplooiing. Hier is meer voor nodig. Te beginnen met ruimte voor reflectie, om te reflecteren op jouw persoonlijke eigenschappen, talenten en tekorten. Om te weten waar je staat, en waar je voor gaat.
Bij Studentflex/ High Potential Academy staan deze vragen al jaren centraal. Weten wie je bent, wat je wilt, en wie je wilt zijn. Stap voor stap je persoonlijke groei voortzetten. Gelukkig is de aandacht voor persoonlijk ontplooiing ook in ontwikkeling. Hoe staat het met die van jou?
Weet dat je altijd welkom bent voor een gesprek of training. En deel deze mogelijkheid met de mensen in je omgeving. Want, zoals in de bovengenoemde wet staat, naast persoonlijke ontplooiing gaat het ook om het bevorderen van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef; persoonlijke ontwikkeling doe je dus niet alleen.

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Kasper staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Kasper Klop

Commercieel Manager bij Studentflex

kasperklop@studentflex.nl

06-14778311

Mail Kasper

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer