Oprechte interesses, duurzaam verbinden en moderne technologieën. Onze eigen medewerker Maurits ter Poorten geeft zijn Frisse Blik.

Oprecht geïnteresseerd manifesto

Met de opkomst van social media, de technologische revolutie van de afgelopen jaren en de snelheid waarin de wereld momenteel aan ons voorbij gaat, is een oprecht gesprek tussen twee individuen ver te zoeken.

Social Media

De discrepantie tussen enerzijds het sociale contact wat de mensheid sinds jaar en dag met elkaar verbindt en de toenemende rol van social media in ons leven is enorm. Waar we vroeger nog bij elkaar op de koffie kwamen om bij te praten over je zojuist ondernomen vakantie naar Zuid-Europa, wordt dit nu gedeeld met de gehele wereld op Instagram en Facebook. Dit zie je tegenwoordig ook gebeuren in de Human Resources sector, software recruitment technologie is booming.

Manifesto

Maar hoe kan je nou een duurzame verbinding maken tussen twee personen? Het karakter van een kandidaat en de cultuur van een opdrachtgever kun je namelijk niet aan een binair systeem koppelen? Daarom ben ik van mening dat door deze moderne technologieën de menselijke vrijheid niet ten goede komt. Waarbij je tijdens een gesprek jezelf kunt spiegelen, door kunt vragen om tot je echte interesses te komen, stompt het hedendaagse karakter van Web 2.0 dit af. Het is praktisch onmogelijk om deze diepgang te maken in een binair systeem. De Human Resources sector wordt hierdoor een stuk onmenselijker. Ik geloof alleen in de creatie van duurzame verbindingen die tot stand komen wanneer er oprechte interesse is in elkaar. Bij Studentflex en High Potential Academy doen we dit met oprechte aandacht, het grootste goed dat wij als mensen te bieden hebben. Iedere dag weer opnieuw.

Conformeer je niet aan de standaard. Durf je persoonlijkheid te laten zien, hier bouw je vertrouwen mee. Wees eigentijds, en bovenal authentiek! Ga op zoek naar je intrinsieke motivatie en laat die niet bepalen door het aantal volgers op Instagram. Laat je persoonlijkheid niet zien door de foto’s van ´jouw rolmodellen´ te delen. Zorg ervoor dat de mensheid oprecht geïnteresseerd is in JOU!!

Deze inspiratievolle youtube movie laat zien dat dit manifesto steeds meer draagvlak krijgt. Ben jij geïnteresseerd in mijn verdere gedachte, neem dan contact met mij op. Ik ben in ieder geval geïnteresseerd in jou!

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Maurits ter Poorten

Algemeen Manager bij Studentflex

mauritsterpoorten@studentflex.nl

06-42712294

Mail Maurits

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer