fbpx

Mijn eerste jaar als werkende fulltimer zit er bijna op. Ze zeggen het zwaarste jaar: nieuwe indrukken, jezelf willen bewijzen, je weg vinden binnen de organisatie, een nieuw ritme. Gelukkig is het allemaal niet zo erg als de verhalen zeggen dat het is...

Op naar het werkende leven

Mijn eerste jaar als werkende fulltimer zit er bijna op. Ze zeggen het zwaarste jaar: nieuwe indrukken, jezelf willen bewijzen, je weg vinden binnen de organisatie, een nieuw ritme. Je hoort wel eens horrorverhalen over het werkende leven en iedereen roept maar ‘dan is je leven écht voorbij, stel je studententijd uit!’ Ik luisterde braaf en heb mijn zoektocht naar een baan met een jaar kunnen uitstellen. Alsnog mocht ik als eerste van mijn omgeving aan de bak. Ik had geen idee wat me te wachten stond dus besloot het maar gewoon over me heen te laten komen. Gelukkig is het allemaal niet zo erg als de verhalen zeggen dat het is…

Afgestudeerd 

Met een bachelor communicatie op zak en twintig vraagtekens boven mijn hoofd over de vervolgstappen in mijn carriere loopbaan, fietste ik 4 dagen per week naar mijn oude vertrouwde horecabaantje. Uitstelgedrag noemen ze dat. Gelukkig werd ik er niet van. Het gemis van uitdaging in mijn werk en het onregelmatige ritme deed me vrij snel doen besluiten om actie te ondernemen. Via via kwam ik terecht bij Studentflex en werd ik binnen een week aan een werkstudentschap bij Uber geholpen. Ik vervulde een rol waarbij ik support leverde aan de (potentiële) Uber chauffeurs. Een erg mooie vervolgstap, want ik leerde veel op gebied van communicatie en ontwikkelde mijn presentatie skills. Ook kreeg ik de mogelijkheid om een kijkje te nemen binnen een van de snelst groeiende platforms ter wereld.

Ik werkte op het Europees hoofdkantoor, dus je kunt je voorstellen dat je alleen al veel leert van werken in het algemeen. Om een voorbeeld te noemen: hoe lopen de communicatielijnen binnen zo’n enorme organisatie? Na een half jaar rondneuzen wist ik dat ik het kleiner wilde zoeken. De dynamiek en de snelheid van Uber sprak me enorm aan, maar ik ben een teamplayer en loop liever bij iemand langs voor een vraag dan dat ik een mail stuur naar die ene collega die je eigenlijk alleen af en toe in de wandelgangen ziet. Met veel nieuwe energie van een leerzame zes maanden vervolgde ik mijn zoektocht. Eigenlijk lag het antwoord niet ver van mij vandaan, want ik kwam al snel in aanraking met de vacature Junior Accountmanager bij Studentflex.

Dé keuze

Drie leuke sollicitatierondes verder en een positieve terugkoppeling vanuit Studentflex, lag de bal bij mij. Ineens voelde ik lichte paniek. Paniek over het maken van dé keuze, want is het wel de juiste? Hoe weet ik nu dat dit de baan is waar ik voor gestudeerd heb? Hoe weet ik nu dat dit de baan is die goed bij mij past? Is dit mijn droomjob? De stress om de eerste en de laatste vraag zijn achteraf gezien totaal overbodig geweest. Want moet je per se een baan vinden waarvoor je gestudeerd hebt? Nee. Moet je per se in één keer je droomjob vinden? Absoluut niet. Tja, en om antwoord te krijgen op de vraag of de baan wel zo goed bij je past kun je maar 1 ding doen: ga ervoor en ontdek het!

Een kleine logistieke afweging kwam bij mij ook nog om de hoek kijken, want als ik ervoor zou gaan dan reis ik vijf dagen per week van Rotterdam naar Amsterdam en terug. Ik zag het als een vreselijk obstakel maar ik was me er toen nog niet van bewust dat ongeveer half Nederland dit dagelijks doet dus het eerder een gelukstreffer is als je werkt in de stad waar je woont.

het werkende leven

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, het allereerste jaar als fulltime werkende, kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik geen betere keus had kunnen maken. Natuurlijk is het in het begin even omschakelen.  En ja, ik baal ook wel eens als de treinen niet rijden, maar overall heeft het werkende leven mij zoveel meer gebracht. Ik doe iets wat ik écht leuk vind en daar krijg je bergen energie van. En ik leer iedere dag wat nieuws dus je ziet jezelf groeien en ontwikkelen. 

Dus wees niet bang om de boot te missen en om dé keuze te maken. Ga niet zitten wachten op dat ene heldere moment of op die droomjob. Daag jezelf uit, gooi jezelf in het diepe en ga het maar gewoon doen en ontdekken! Geloof mij, vrije tijd hebben is niet het enige waar je energie van krijgt 😉

Geschreven door

volg ons op

Lees ook

Versnelling van innovatie

In Nederland zien we dat de opmars van tech platforms zorgt voor een verdringing van de oude kampioenen. Welke waardevolle lessen leren we uit de snelgroeiende tech wereld en hoe houden zij collega's aan boord?

Lees meer

Testimonial Take: wilskracht en zelfvertrouwen

Take werkt als Screening Operations bij Adyen. Hij vertelt over de steun en relaxte sfeer tijdens het contact met Studentflex, zijn werk bij Adyen en zijn kijk op het werken met verschillende culturen.

Lees meer

Durf te twijfelen

Hoe comfortabel voel jij je om op jouw werk twijfels te bespreken over jouw functie en jouw toekomst binnen de organisatie? Deze vraag stellen we veel aan onze gesprekspartners.

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Reinier staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Reinier Snethlage

Business Consultant bij Studentflex

reiniersnethlage@studentflex.nl

06 - 50 90 16 03

Mail Reinier

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer