fbpx

Kansen pakken in Corona-tijd

Corona, COVID-19, crisis en werkeloosheid: sinds afgelopen maart worden we overspoeld met deze termen en negativitieit door de media en vakbladen van onze sector. Daarom vinden wij het tijd voor een positief tegengeluid vanuit Studentflex en High Potential Academy.

We leven inmiddels drie maanden in een gedigitaliseerde gemeenschap: we werken thuis, hebben geen mogelijkheid om zoals gewoonlijk face-to-face met onze community te verbinden en kunnen onze opdrachtgevers alleen in hun digitale ogen aankijken om te vragen waar en naar wie ze precies naar op zoek zijn.

Verbonden blijven
Ja, je leest het goed: onze opdrachtgevers en daarbij steeds meer organisaties accepteren de huidige situatie en willen door. Iedereen begint weer licht aan het einde van de COVID-tunnel te zien en gaan over tot de orde van de dag: door met hun passies, bedrijven, ‘gewone’ werkzaamheden en daarbij ook uitvragen voor nieuw talent. Nee, het 20.00 journaal gaat niet alleen meer over COVID-19, thuiswerken voelt steeds normaler, werknemers bouwen complete thuiskantoren om efficiënt bezig te blijven en we zoeken digitaal naar manieren om verbonden te blijven met onze collega’s en onze werknemers te steunen. Dus, wat is het effect van dit nieuwe normaal op onze sector en dienstverlening?

Het nieuwe normaal
We zien ze allemaal: de negatieve berichten over de arbeidsmarkt, de toenemende hoeveelheid aan UWV uitkeringen, bedrijven die geen talenten meer aannemen en gestreste jongeren die zich afvragen hoe ze hun carrière kunnen beginnen. Wanneer ik deze berichten lees, voel ik me trots op onze organisaties. Natuurlijk voelen wij ook wat er wereldwijd gebeurt, maar we houden koers en groeien nog steeds. We zien deze tijd juist als een kans: een enorme uitdaging om meer talent aan te spreken en te verbinden. En ja, onze positieve outlook heeft effect bij zowel Studentflex als High Potential Academy.

Natuurlijk heeft het bij ons ook energie en tijd gekost om die switch naar het nieuwe normaal te maken, maar hierdoor worden we ook creatiever: we pakken nog sneller de telefoon, zijn nog ondernemender en staan klaar als verbindende sparringpartners voor onze community én opdrachtgevers. Ook wij dealen met frustraties, maar denken dat we in deze bizarre tijd juist meer leren dan ooit: je leert meer in crisis dan in comfort, toch?

Kansen voor de toekomst
Wat voor zowel Studentflex als High Potential Academy altijd al belangrijk was, de persoon achter het CV, is nu nog belangrijker dan ooit. Je wordt als kandidaat gedwongen om goed na te denken over je motivaties en passies en onze opdrachtgevers moeten nog beter nadenken over hun uitvragen in deze spannende tijd. Wij denken hier graag aan mee, vol passie en energie voor de toekomst. Ook deze tijd zorgt voor kansen, voor iedereen.

 

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Durf te twijfelen

Hoe comfortabel voel jij je om op jouw werk twijfels te bespreken over jouw functie en jouw toekomst binnen de organisatie? Deze vraag stellen we veel aan onze gesprekspartners.

Lees meer

Testimonial Jana: in gesprek met marketing experts van over de hele wereld

Jana werkt als NextGen bij Adyen in partner marketing en vertelt hoe positief verrast ze was door de persoonlijke aanpak van onze accountmanager Laura, haar werkzaamheden bij Adyen, de werkomgeving en de tech industrie. Lees snel meer!

Lees meer

In gesprek met Sander Bos: een geboren ondernemer

Voor deze editie van het Centraal Station blog spreek ik met Sander Bos (21), één van de oprichters van het succesvolle en sociale initiatief Studenten helpen Scholieren. Hoe kwamen de studenten op het idee en hoe ziet Sander de toekomst?

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Jaco staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Jaco Breunisse

Back-Office Manager bij Studentflex

jacobreunisse@studentflex.nl

06-45256785

Mail Jaco

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer