fbpx

Vaak associëren mensen een nieuwe Frisse start met een nieuwe werkgever. Vaak liggen echter binnen de eigen organisatie mooie kansen veel meer voor het grijpen dan je denkt!

Kansen liggen meer voor het grijpen dan je denkt

Goede voornemens

Januari is traditiegetrouw de maand waarin goede voornemens worden bedacht. Januari is echter ook vaak de maand waarin deze goede voornemens weer in de ijskast worden gezet. De eerste week puilt de sportschool uit van de sponsoren van de sportschool. Zo worden, de mensen die zich alleen de eerste week van januari houden aan hun goede voornemen om meer te gaan sporten houden, genoemd door de medewerkers van de sportschool. Ik zie bij mijn vrienden, die vol goede moed aan dry-january zijn begonnen, vonden dat de maand toch wat te lang duurde en hun eerste biertje alweer hebben gedronken. Naast deze verwoede pogingen spreken wij ook veel mensen die dit jaar ook op professioneel vlak een Frisse start maken en een nieuwe baan willen. Wij horen dan vaak dat ze op zoek gaan naar een nieuwe werkgever maar vaak kun je die Frisse start net zo goed maken binnen je huidige bedrijf.

Frisse Start

Ik kwam hierop door een artikel in het Financieel Dagblad met daarin hoe je kunt solliciteren binnen je huidige organisatie. Hierin wordt beschreven hoe je binnen je eigen organisatie kunt solliciteren en hoe dit verschilt met solliciteren buiten je organisatie. Een nieuwe Frisse start en een leuke nieuwe omgeving kan zorgen voor veel nieuwe energie en een mooie uitdaging. Veel mensen vergeten echter dat dingen veel meer voor het oprapen liggen dan je denkt. Zo kun je deze nieuwe mooie uitdaging vaak ook gewoon bij je huidige bedrijf vinden. Kansen liggen niet altijd buiten de organisatie waar je zit maar soms ook gewoon binnen de eigen organisatie.

Eigentijds

Deze ‘eigentijdse’ manier van vernieuwen past ook bij de visie van Studentflex / High Potential Academy. Volgens ons cultuurkompas staat eigentijds voor: ‘vooruit willen, verandering verwelkomen en mogelijkheden zien van elke tijd’. Als wij een student via een werkstudentschap plaatsen bij een organisatie doen wij dat altijd met de gedachte dat deze in de toekomst zou kunnen doorgroeien naar een vaste functie binnen de organisatie. Wanneer je kritisch kijkt naar je eigen functioneren kom je er misschien achter dat je uitgeleerd bent binnen je huidige functie. Maar binnen het bedrijf, waar jij volgens ons goed past, zijn vaak tal van andere kansen om verder te leren in je carrière. Dit is namelijk wat belangrijk is, kansen blijven grijpen binnen je carrière.

Kansen

Het grote verschil tussen solliciteren binnen je eigen organisatie en buiten je organisatie is dat dit vaak veel informeler gaat. Dit kan heel positief zijn door de korte lijntjes die er zijn. Echter vergt het veel eigen initiatief, jij moet de kansen zien en deze grijpen. Managers zijn vaak bereid jou te helpen in jouw ontwikkeling. Kansen liggen vaak veel meer voor het oprapen dan dat je denkt. De valkuil is echter dat je het niet vraagt! Voorbeelden hiervan zien wij bij Studentflex / High Potential Academy vaak voorbij komen. Neem bijvoorbeeld Sander van Ginkel die ik interviewde voor mijn vorige blog ‘de zinloze zoektocht naar een droombaan’. Hij stroomde door van een werkstudentschap bij Ubereats naar een vaste functie en mag allerlei cursussen volgen om zich verder te ontwikkelen. Of Lynn Stook die juist voor Vandebron koos voor de doorstroommogelijkheden.

Begin 2019 met een goed voornemen dat je wel volhoudt en ga eens kritisch kijken naar je eigen functioneren. Ben je uitgeleerd, kijk dan eens welke functies wel die uitdaging bieden. De kansen binnen je eigen organisatie liggen echt meer voor het oprapen dan je denkt, je moet alleen zelf het initiatief nemen! Wij kunnen je hier natuurlijk ook altijd mee helpen!

Geschreven door

volg ons op

Lees ook

Ben jij eigentijds…?

Wat betekent ‘eigentijds’ voor jou? En…ben je dat? Een vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Toch zit er een rode draad in de verhalen van de twee HPA alumni die ik voor dit Centraal Station geïnterviewd heb.

Lees meer

Accountmanager Amsterdam

Kom jij bij ons werken? Studentflex groeit en is op zoek naar een Accountmanager in Amsterdam!

Lees meer

Wie wil ondernemen, moet productief zijn

"Wanneer je elke ochtend direct je bed opmaakt, zal je dag een stuk productiever zijn”. Wat zijn die kleine handelingen die je kan doen om je dag productiever én succesvoller te maken? 

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Dorothée staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Dorothée Di-Fraïa

HUB Manager Amsterdam bij Studentflex

dorotheedifraia@studentflex.nl

06-42642815

Mail Dorothée

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer