fbpx

Donderdag 3 oktober was het alweer tijd voor de achtste editie van de Frisse Blik Talk! Deze editie waren Jan van Hövell en Rosaline Wedzinga te gast: zij gaven een ondernemende blik op hun carrière.

Een ondernemende blik op… | Frisse Blik Talk #8

Donderdag 3 oktober was het alweer tijd voor de achtste editie van de Frisse Blik Talk! Voor dit evenement nodigen wij inspirerende sprekers uit die hun frisse blik geven over een bepaald thema. Door middel van een ‘college tour’ achtige setting worden de sprekers bevraagd door het publiek en de presentator. Deze editie waren Jan van Hövell en Rosaline Wedzinga te gast: zij gaven een ondernemende blik op hun carrière.

MEER UITDAGING

Jan van Hövell, voormalig advocaat, vertelde hoe hij tot de realisatie kwam dat werken op de Zuidas niets voor hem was. ‘Het gaf geen voldoening, ik wilde iets doen wat beter bij mij paste én wat de wereld een stukje beter kon maken.’ Al vanaf jongs af aan heeft hij een ondernemend karakter: op 16-jarige leeftijd handelde hij in telefoons en verkocht ze op zijn school. Twee jaar geleden richtte hij KLABU op, een sociale onderneming die vluchtelingen in staat stelt hun leven weer op te pakken door middel van sport. Ook Rosaline gaat een uitdaging niet uit de weg: naast haar intensieve traineeship bij KPN staat ze dagelijks om 6 uur op om de renschoenen aan te trekken. ‘Ik zie het als een training om werk en sport te combineren, het zorgt voor discipline.’ Het wereldkampioenschap van de Ironman triathlon, dat is het doel: een marathon, ruim 180 kilometer fietsen en bijna 4 kilometer zwemmen.

PASSIE EN BEPROEVING

Dat niet altijd alles van een leien dakje gaat, realiseren ze zich beiden goed. Rosaline’s voet zit tijdens de Frisse Blik-avond verpakt in een brace, een blessure die ze heeft opgelopen tijdens het rennen. Jan kent ook beproevingen: ‘Het gaat goed met KLABU, maar een kledingmerk oprichten is erg moeilijk. De kledingbranche is een van de lastigste segmenten om tussen te komen als nieuw bedrijf.’ Toch zijn ze beiden positief over de toekomst. Rosaline: ‘Ik ben ook al tevreden als ik een klein, simpel doel heb behaald.’ De twee benadrukken het belang van het hebben van een doel. Zonder duidelijk doel voor ogen ga je het niet redden. ‘Neem de tijd, schrijf je doelen op papier en ga ervoor’, aldus Jan.

Een inspirerende avond, met kritische maar vooral motiverende woorden van Rosaline en Jan. Dank aan Rosaline en Jan voor het delen van hun ondernemende blik en aan iedereen die gekomen is. De volgende editie staat alweer op de planning: klik hier om je in te schrijven voor de Frisse Blik Talk op 6 februari!

volg ons op

Lees ook

Sophie van Woerkom over sales, gladde verkooppraatjes en kritisch blijven naar jezelf

Voor deze editie van het Centraal Station spreek ik Sophie van Woerkom, die sinds oktober 2018 werkzaam is bij Vandebron als salesadviseur. Sophie werd eerder dit jaar benoemd als een van de beste uit het salesteam en won daardoor Studentfl

Lees meer

Gouden Gieter – Sophie van Woerkom | Vandebron

Sophie van Woerkom, salesadviseur bij Vandebron, heeft de Gouden Gieter in november gewonnen! Sophie is een van de beste uit het sales team en vangt veel extra diensten op van collega’s of in drukke tijden.

Lees meer

Nieuwsbrief – december 2019

Maandelijks brengt Studentflex je op de hoogte middels haar nieuwsbrief!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Lucas staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Lucas Florian

HUB Manager Utrecht bij Studentflex

lucasflorian@studentflex.nl

06-30743848

Mail Lucas

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer