Een ode aan Bram Tankink. Onze eigen medewerker Lucas Florian geeft zijn Frisse Blik.

Een ode aan Bram Tankink.

Voor degene die Bram Tankink niet kennen, een korte introductie: Bram Tankink is een Nederlandse wielrenner voor de ploeg LottoNL-Jumbo. Sinds 2002 is hij professioneel wielrenner en ondanks dat hij elk jaar veel wedstrijden rijdt, heeft hij maar twee nietszeggende koersen op zijn naam staan. Wie zegt de etappe in de Ronde van Duitsland en de GP Jef Scherens (wie dat ook mag zijn) nou iets?

Bram Tankink

Waarom kent iedereen dan toch Bram Tankink? Bram Tankink is een wielerheld. Hij staat niet bekend om zijn genadeloze eindsprint, niet om de soepele manier waarop hij bergop fietst en ook niet om zijn tijdrit kwaliteiten. Nee, Bram Tankink is iemand die met ontzettend veel vreugde, passie en plezier zijn beroep beoefent en hierdoor anderen inspireert. In al zijn interviews die hij na de wedstrijden geeft is hij vrolijk en straalt hij. Hij straalt zonder dat hij óf zijn team niets gewonnen heeft.

Tegenwoordig geldt voor veel mensen van onze generatie maar een ding: carrière maken, overal bij zijn en alles moet zo leuk mogelijk zijn. Zonder dat mensen weten wat ze écht willen gaan ze ergens aan de slag. Ze willen het dikste salaris, de mooiste lease-auto en het prominentste kantoor. Hier is uiteraard niks mis mee, sterker nog: Chapeau als dit allemaal meteen op z´n plek valt! Maar Is dit hetgene wat je ook echt wilt? Ben je gedreven door intrinsieke motivatie of vind je het stiekem toch wel heel erg mooi dat je tegenover je sociale netwerk kan opscheppen over wat je allemaal bereikt hebt?

Iedereen kent ondertussen de verhalen wel over jongeren met een burn-out en ook iedereen weet hoe het komt. Toch merk ik in mijn omgeving mensen niet kiezen wat ze écht leuk vinden. In plaats daarvan kiezen ze voor een carrière die anderen mensen gaaf vinden.

Doe wat je echt leuk vindt

Daarom hoop ik dat mensen meer zoals Bram Tankink gaan nadenken: doen wat ze echt leuk vinden. Voor Bram is dat gewoon heel hard fietsen, zonder dat hij ooit een grote prijs zal gaan winnen. Als hij eens een keer probeert te ontsnappen uit het peloton zullen de meer getalenteerde wielrenners misschien om hem lachen. Zij weten dat hij het toch nooit tot de finish zal volhouden. Maar Bram geeft daar niet zoveel om, die doet gewoon wat hij het allerleukste vindt.

Weet jij wat jij het allerleukste vindt, kom er samen met ons achter!

Geschreven door Lucas Florian

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Maurits staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Maurits ter Poorten

Algemeen Manager bij Studentflex

mauritsterpoorten@studentflex.nl

06-42712294

Mail Maurits

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer