fbpx

Durf te twijfelen

Hoe comfortabel voel jij je om op jouw werk twijfels te bespreken over jouw functie en jouw toekomst binnen de organisatie?
Deze vraag stellen we veel aan onze gesprekspartners en helaas is het antwoord te vaak dat men het of helemaal niet bespreekt of pas bespreekt als daar al veel gesprekken met anderen aan vooraf zijn gegaan.

Veilig voelen
De kans is groot dat dit komt doordat medewerkers zich niet veilig genoeg voelen om openlijk te twijfelen. Het gevaar is dan dat er eerder definitieve conclusies gedeeld worden dan een oprechte twijfel waar nog genoeg ruimte is voor de gesprekspartner om in mee te denken. Hiermee laten de betrokkenen grote kansen liggen om op tijd het gesprek aan te gaan om tot een betere uitkomst te komen.

De “twijfelfase”
Twijfelen is mens eigen en daarom niet te negeren. Het is krachtig om te twijfelen en geen zwakte. Openlijk twijfelen kan juist leiden tot nieuwe inzichten en daarmee tot betere en snellere beslissingen. Alleen door te twijfelen, kun je ,kortom, bewust kiezen. Dit brengt meer werkgeluk en betere prestaties voor de organisatie én de werknemer. De twijfelfase is waar je aan kunt nemen dat motivatie, werkgeluk en productiviteit afnemen. Hoe korter deze fase duurt, hoe beter het dus is voor alle betrokkenen.

Er is dus nogal wat voor te zeggen om als organisatie te zorgen dat twijfelen de ruimte krijgt zodat het zo snel mogelijk kan worden omgezet in een keuze. Dus, leidinggevenden en werknemers: creëer ruimte om te kunnen twijfelen en bespreek deze twijfels samen, open en veilig. Bij High Potential Academy hebben we zo’n omgeving gecreëerd voor talentvolle studenten en (young) professionals. Daarmee bieden we hen de kans om voldoende te twijfelen en bewust te kiezen. Een voordeel waar ze hun gehele carrière profijt van hebben.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe wij dit doen en wat we kunnen betekenen voor jou of jouw organisatie? Neem dan contact op met ons via hipoacademy.nl/contact/ voor een digitale koffie.

 

Geschreven door Jasper Fritzsche

volg ons op

Lees ook

Whitepaper Online Onboarden

Succesvol onboarden van nieuwe medewerkers is essentieel voor het werkgeluk en de productiviteit op de werkvloer. De afgelopen tijd is de focus verschoven van offline naar online onboarden.

Lees meer

Testimonial Gijs: de brug tussen het bedrijf en de technologie

Gijs (22) werkt als Conversation Automation Developer bij Ciphix. Hij vertelt over de fijne contactmomenten met Studentflex, zijn functie en het vergaren van zijn kennis bij Ciphix.

Lees meer

“Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt”

Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Aldus Mark Rutte. Is het opzoeken van de mazen der wet, het randje van de regels, iets typisch Nederlands?

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Quirine staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Quirine de Planque

Community Manager bij Studentflex

quirinedeplanque@studentflex.nl

06-52326552

Mail Quirine

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer