Rick van Hemert is ooit als flexkracht vanuit Studentflex begonnen en nu doorgegroeid naar een vaste baan bij ABN Amro Lease. Ricks kracht ligt in het behouden van zijn autonomie, waardoor hij van grote waarde is geworden voor zijn afdeling.

Verschillende mindset, één bedrijf.

Vorige maand had ik een openhartig gesprek met Constantijn Jonker waarin we het behalen van resultaten bespraken. Een essentieel onderwerp voor Jonker, zeker nu hij net landskampioen is geworden met zijn hockeyteam. Deze maand ging ik het gesprek aan met Rick van Hemert, werkzaam bij ABN AMRO Lease over zijn mindset. Ooit begon hij via Studentflex als flexkracht bij ABN AMRO en inmiddels is hij na een korte periode elders teruggekeerd bij de bank. Op de 17e verdieping van het indrukwekkende kantoor, met een waanzinnig uitzicht over Utrecht, onderging hij mijn vragenvuur.

Jonge hond

‘’Als flexkracht bij ABN AMRO was ik onbevangen en zag ik het als een interessant kijkje in de keuken bij een groot bedrijf’’ vertelt Rick enthousiast over zijn eerste kennismaking met de organisatie. Hij geeft aan dat hij zijn baan toen echt als een tijdelijke baan zag, waardoor hij heel nieuwsgierig kon zijn en zich vooral focuste op zo veel mogelijk leren. Een totaal andere mindset dan dat hij nu heeft.

Door die instelling ging Rick heel ijverig te werk. Ondanks dat zijn functie niet altijd even uitdagend was, haalde hij alles eruit wat erin zat. En dat viel op, want hij werd gevraagd contact op te nemen indien hij in de toekomst bij ABN AMRO aan de slag wilde gaan.

Grijze muis

Na de periode bij ABN AMRO ging Rick een nieuwe uitdaging aan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar was hij voornamelijk bezig met strategie rondom economische diplomatie en maatschappelijk onderwerpen/ontwikkelingssamenwerking. Toch besloot Rick terug te keren naar de bank. Die terugkomst zorgde ervoor dat hij de druk voelde om te presteren, carrière te maken en zich op een sociaal wenselijke manier te gedragen. Een totaal andere mindset. Onderwerpen waar hij mee bezig was geweest bij het ministerie, waren toentertijd bij ABN AMRO  geen ‘hot items’.

Rick geeft aan dat hij druk voelde om vooral niet af te wijken van de standaard en zich heeft aangepast aan zijn afdeling: ‘’Iedereen werkte daar bijvoorbeeld uitermate gestructureerd, iets wat ik ook ging doen ondanks dat het niet in mijn aard ligt. Het zorgde ervoor dat ik mijn werk naar behoren deed en zelden een fout maakte. Maar het zorgde er ook voor dat ik op mijn tenen moest lopen en nooit enthousiast over mijn werk kon vertellen.’’

Realitycheck

“Ik deed op werk, wat ik moest doen. Maar toch zat ik er niet lekker.” Na een goed gesprek met zijn manager, bleek Ricks beleving helemaal niet te kloppen met de werkelijkheid. “Ik had allerlei dingen aangenomen, die helemaal niet rijmden met de werkwijze van ABN AMRO.” Rick kwam erachter dat er binnen het bedrijf en zijn afdeling ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn. Door dicht bij zichzelf te blijven, kon Rick zich gaan onderscheiden van zijn collega’s.

Hij ging zijn interesses uitspreken en kreeg daardoor ook taken toebedeeld die daarop aansloten. Hij hoefde zich niet meer bezig te houden met auto’s, waar hij geen bijzondere belangstelling voor had. Zo kon hij zich verdiepen in de aanschaf van innovatieve en duurzame machines/assets/bedrijfsmiddelen en vaak beter zijn voor het milieu.

Hiermee veranderde ook zijn gestructureerde manier van werken. ‘’Voor mij werkt het beter om juist niet alles vol te plannen en te gestructureerd aan de slag te gaan. Een andere mindset past mij veel beter. Ik ben veel creatiever en productiever als ik flexibel kan werken met thema’s die mij aan het hart gaan.’’

Financiële topsporter

‘’Als ik mijn werk vergelijk met sporten, dan werd ik vroeger altijd 5e. Maar nu ik mezelf op een andere manier laat zien word ik soms 20e, maar win ik ook heel vaak. Sterker nog, ik zie dat ik nu meer en meer aan het winnen ben’’ grijnst Rick. “Ik vind het prettiger om dichtbij mezelf te blijven op de werkvloer.”

Dat hoeft natuurlijk niet altijd de makkelijke weg te zijn. Volgens Rick bereikt hij uiteindelijk veel meer als hij iets doet wat hem inspireert, enthousiast maakt of juist boos. ‘’Je leert ook veel meer wanneer je je openstelt, doordat je niet altijd dezelfde manier gebruikt om iets op te lossen. En ja, soms maak je een fout, maar dat maakt het natuurlijk spannend.’’

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Eelco staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Eelco Straathof

HUB Manager Rotterdam bij Studentflex

eelcostraathof@studentflex.nl

06-41518539

Mail Eelco

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer