Sinds je geboorte is er een plan voor je uitgestippeld. Tot ongeveer midden twintig: je gaat naar de peuterspeelzaal, kleuterschool, basisschool, middelbare school, studeren.. En dan?

De transitiefase: tussen studie en werk in?

Sinds je geboorte is er een plan voor je uitgestippeld. Tot ongeveer midden twintig: je gaat naar de peuterspeelzaal, kleuterschool, basisschool, middelbare school, studeren.. En dan? Jaren lang was je gewend om naar een doel toe te werken, het slagen of het afmaken van.. De doelen werden extern voor je gevormd. Je begint met de stap van basisschool naar de middelbare school met nog pak en beet 5 tot 6 jaar in het verschiet. Vervolgens ga je op eigen benen staan in een nieuwe stad, met afstuderen in de verte. Tot slot, is het afstuderen is een hele kluif. Je hebt hard gewerkt om je scriptie in te leveren en ineens sta je op de rand van de afgrond naar beneden te kijken en moet je zelf je toekomst gaan bepalen. Wat wordt de volgende stap in mijn leven?

De transitie van studeren naar werken is enerzijds een mooie mijlpaal in je leven, anderzijds een hele spannende tijd. Mooi, omdat je je doel hebt bereikt en hard hebt gewerkt. Je mag trots op jezelf zijn. Spannend, want in deze fase wordt je geconfronteerd met je wie je bent, wat je wil en wat je in je rugzak hebt verzameld aan talent. Je moet jezelf in de wereld gaan zetten, onderscheiden en laten zien in het sollicitatieproces.

Studentflex/High Potential Academy kan een cruciale rol spelen binnen deze fase in je leven. Via Studentflex kan je namelijk ontwikkelen in de praktijk bij leuke bedrijven en leren wat je leuk en niet leuk vindt binnen een bedrijf of functie. Naast je bijbaan, waarin je uiteraard geld verdient, heb je de mogelijkheid om te oriënteren en te solliciteren naar je droombaan. Dit geeft een stukje zekerheid in je leven en wordt deze fase toch minder spannend dan je had gedacht.

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Buiten de gebaande paden

Dorothée di Fraia geeft in haar Frisse Blik artikel advies aan studenten. Begeef je eens buiten de gebaande paden en laat je inspireren. Ga actief op zoek naar nieuwe uitdagingen en kies voor een inspirerend werkstudentschap.

Lees meer

Startup vs corporates

Steeds meer studenten staan voor de keuzestress. Gaan ze voor een grote corporate of kiezen ze toch voor een startup. Olivier Kok zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Was de Blockchain een hype?

Kasper Keunen kan met recht een Blockchain expert genoemd worden. Ik sprak hem over deze technologie, of er nog toekomst in zit en hoe zit het eigenlijk met de cryptocurrencies?!

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Annelotte staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Annelotte Borghgraef

Junior Accountmanager bij Studentflex

annelotteborghgraef@studentflex.nl

06-18203077

Mail Annelotte

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer