fbpx

Het nieuwe jaar is in aantocht: een nieuw begin. Opnieuw beginnen is voor Andrei Iliev, flexkracht bij Studentflex, niet onbekend. Hij verhuisde driemaal in een paar jaar tijd.

Een nieuw begin: Andrei Iliev over comfortzones en nieuwe kansen

Met het nieuwe jaar in aantocht worden de balansen opgemaakt. Een nieuw begin, dat moet het gaan worden. Een moment voor nieuwe doelen, nieuwe kansen en vooral frisse moed om hiermee te starten. Opnieuw beginnen is voor Andrei Iliev, flexkracht en onderdeel van de internationale community bij Studentflex, niet onbekend. Hij verhuisde van Sofia (Bulgarije) naar Maastricht, en is onlangs opnieuw verhuisd naar Rotterdam. Comfortabel staat niet in het woordenboek van Andrei. Nieuwe kansen liggen namelijk altijd op de loer… en die moet je pakken.

WEG VAN HET GEBAANDE PAD

‘Waar ik vandaan kom is het heel normaal om thuis te blijven wonen tijdens je studententijd’, vertelt Andrei. Velen kiezen dan ook voor dit comfortabele pad: ‘Ik woonde eerst natuurlijk ook bij mijn ouders, maar het begon aan mij te knagen. Ik wilde onafhankelijk zijn en nieuwe dingen ervaren.’ En nieuwe kansen boden zich ook aan: ‘Maastricht trok mij aan door de goede Econometrie bachelor. Ik kon in mijn veilige haven blijven, maar het was tijd om op mijzelf te staan.’ Maastricht werd echter al snel te klein. ‘Maastricht is leuk en schattig, maar na een aantal jaren was het te klein voor mij geworden. Ik zocht naar wat groters: Rotterdam is nu mijn nieuwe uitdaging.’

TÉ COMFORTABEL WORDEN

‘Wanneer ik te comfortabel word, dan is het tijd voor verandering. Het is een mindset. In dat opzicht kun je zeker zeggen dat ik naar constante verandering van mijn omgeving zoek. Nieuwe activiteiten, nieuwe mensen, nieuwe dingen: het geeft mij energie.’ Maar alles heeft een schaduwkant: ‘Natuurlijk is het af en toe vermoeiend, steeds opnieuw beginnen. Nederlanders kunnen bijvoorbeeld erg direct zijn, in Bulgarije wordt vaak iets met dubbele betekenis verwoord of een grapje gemaakt als er een punt gemaakt moet worden. Ik moest hier eerst aan wennen, maar gelukkig zijn mijn vrienden ook zo. Sowieso heb ik het idee dat Bulgaren en Nederlanders meer gemeen hebben dan dat ze verschillend zijn.’

LEVEN IN EEN ACHTBAAN

‘Ik heb sinds mijn tweede studiejaar gewerkt en zie Studentflex nu als mijn nieuwe uitdaging. Wat ik daarna ga doen? Geen idee. Eigenlijk weet ik nog niet zeker of ik in Nederland blijf, misschien verhuis ik wel opnieuw ergens anders heen. Het hangt af van hoe het leven loopt, ik probeer me niet aan een specifiek plan te houden. Ik pas mij aan aan wat gebeurt.’ Wat Andrei op professioneel gebied wilt doen heeft hij goed voor ogen: ‘Iets met data science of statistische modellen zou erg interessant zijn. Ik wil hoe dan ook iets dat mij inspireert. Een 9 tot 5 baan voor veertig jaar lang is niks voor mij.’ Andrei voegt nog toe: ‘Ik vind de omschrijving als rollercoaster wel een mooie metafoor voor mijn leven: door het verhuizen kent het veel ups, maar ook veel downs. Ik zou het niet anders willen’. 

Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan? Heb jij nieuwe doelen voor het aankomende jaar?  

 

Geschreven door

volg ons op

Lees ook

Versnelling van innovatie

In Nederland zien we dat de opmars van tech platforms zorgt voor een verdringing van de oude kampioenen. Welke waardevolle lessen leren we uit de snelgroeiende tech wereld en hoe houden zij collega's aan boord?

Lees meer

Testimonial Take: wilskracht en zelfvertrouwen

Take werkt als Screening Operations bij Adyen. Hij vertelt over de steun en relaxte sfeer tijdens het contact met Studentflex, zijn werk bij Adyen en zijn kijk op het werken met verschillende culturen.

Lees meer

Durf te twijfelen

Hoe comfortabel voel jij je om op jouw werk twijfels te bespreken over jouw functie en jouw toekomst binnen de organisatie? Deze vraag stellen we veel aan onze gesprekspartners.

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Jaco staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Jaco Breunisse

Back-Office Manager bij Studentflex

jacobreunisse@studentflex.nl

06-45256785

Mail Jaco

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer