Ontdek hoe flexibel talent je bedrijf verder kan helpen.

Studentflex houdt contact met je.

Met inspirerende events voor opdrachtgevers of flexkrachten, door te bloggen en artikelen te delen.

Kansen liggen meer voor het grijpen dan je denkt

Blog

Vaak associëren mensen een nieuwe Frisse start met een nieuwe werkgever. Vaak liggen echter binnen de eigen organisatie mooie kansen veel meer voor het grijpen dan je denkt!

Lees meer

De zinloze zoektocht naar de droombaan

Blog

Zoeken naar een droombaan is zinloos. Maar bedenk eerst eens voor jezelf wat voor jou echt belangrijk is, dan kom je vaak al heel dichtbij die ‘droombaan’.

Lees meer

Je bent geen computer

Blog

Ik hoorde laatst de podcast van prof. dr. Paul A. Kirschner. Hij doet onder anderen onderzoek naar (leer)mechanismen van lerenden in interactie met de leeromgeving. Vanuit deze achtergrond stelt Kirschner de vraag: kunnen wij multitasken?

Lees meer

Op naar het werkende leven

Blog

Mijn eerste jaar als werkende fulltimer zit er bijna op. Ze zeggen het zwaarste jaar: nieuwe indrukken, jezelf willen bewijzen, je weg vinden binnen de organisatie, een nieuw ritme. Gelukkig is het allemaal niet zo erg als ze zeggen.

Lees meer

Relatie met de overheid

Blog

De relatie van studenten met de overheid zou beter moeten zijn dan ooit door de afschaffing van de basisbeurs. Nu de overheid niet lijkt te leveren wat zij belooft, wat betekent dit voor de relatie met de studenten?

Lees meer

Durf eens een keuze te maken!

Blog

Een leuke bachelor, een interessante master, gevolgd door een uitdagend traineeship. Dit is globaal gezien het pad dat veel studenten belopen. Dit klinkt heel sexy, maar wat is nou écht de reden dat studenten voor deze traineeships kiezen?

Lees meer

Leiderschap, neem een voorbeeld aan Matthijs van Nieuwkerk

Blog

Waarom iedere leider (in spe) veel van Matthijs van Nieuwkerk kan leren. (Zelfs meer dan van Louis, Mart en Johan)

Lees meer

Frisse Blik Talk #4 5 juli

Blog

Voor een Frisse Blik Talk nodigen wij inspirerende sprekers uit om hun visie te geven over een zelf te bepalen onderwerp.

Lees meer

Resultaat, hoe weet ik of het optimaal is?

Blog

Optimaal resultaat halen is iets wat iedereen wil. Maar wat is een optimaal resultaat. Dit is voor iedereen verschillend. Hoe meet je resultaat en wanneer is een resultaat optimaal?

Lees meer