fbpx

Versnelling van innovatie

In periodes van maatschappelijke tegenslag, zoals nu met de coronacrisis, zien we innovaties sneller terrein winnen. Hoe laat dit zich zien in de arbeidsmarkt?

In mijn vorige blog had ik het vooral over de positieve arbeidsontwikkelingen die óók plaatsvinden in deze corona periode. Daarnaast merken we deze periode dat door deze versnelling van innovatie talenten ook andere capaciteiten moeten gaan ontwikkelen.

Tech platforms zetten de standaard
Innovatie vraagt bijvoorbeeld om meer ‘tech savvy’, oftewel technisch onderlegde, medewerkers in alle vakgebieden. Vaak wordt gedacht dat innovaties de vraag naar die-hard programmeurs vergroot, dit is uiteraard deels waar, maar het vraagt ook een aanpassing van de capaciteiten van medewerkers die werkzaam zijn binnen de traditionele werkvelden zoals binnen de overheid of bij banken. In Nederland zien we dat de opmars van tech platforms zorgt voor een verdringing van de oude kampioenen. Waar in het verleden de vraag naar traineeships hoog was, zie je nu dat talent ook steeds meer interesse gaat ontwikkelen om bij tech platforms zoals Adyen en Takeaway aan de slag te gaan. 

 

70:20:10
De hamvraag is dan natuurlijk: “Hoe ontwikkel je deze capaciteiten wanneer je traditioneel geschoold bent?”. Voorbeelden hiervan zijn afgestudeerden in Rechten, Economie en Psychologie. Naar mijn mening wordt dit uiteraard deels door middel van opleiding bereikt, maar zelf ben ik ook heel erg voorstander van de 70:20:10 learning framework. Dit framework redeneert dat alles wat je leert tijdens het werk op drie manieren wordt bereikt.

De voornaamste focus ligt hierbij op learning on the job. Oftewel: leren door te doen en leren over je werk tijdens het werk zelf (experiental learning). Daarnaast leer je 20% via je collega’s door interacties, coaching en het samenwerken (social learning). Als laatste wordt er voor ongeveer 10% geleerd via trainingen of cursussen (formal learning). Veel organisaties gebruiken dit 70:20:10 model om innovatie te stimuleren. Een perfect voorbeeld hiervan is Google. Google benut de kennis van eigen medewerkers maximaal door middel van hun peer-to-peer kennisdelingsprogramma Googler2Googler. Zoals Laszo Bock, hoofd People Operations Google sprak: “Your best teachers already work for you, let them teach!”.

Kansen voor de toekomst
Laat je daarom in deze tijd niet beïnvloeden door een afname van het aantal aangeboden traineeships en laat je zelfstartend vermogen zien. Start met een startersfunctie, of met een werkstudentschap tijdens je studententijd en leer de nieuw gewenste capaciteiten gedurende je werk. Verschuil je niet achter een nieuwe extra master of opleiding, durf keuzes te maken en begeef je richting de arbeidsmarkt om te leren en te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door Maurits ter Poorten

volg ons op

Lees ook

Whitepaper Online Onboarden

Succesvol onboarden van nieuwe medewerkers is essentieel voor het werkgeluk en de productiviteit op de werkvloer. De afgelopen tijd is de focus verschoven van offline naar online onboarden.

Lees meer

Testimonial Gijs: de brug tussen het bedrijf en de technologie

Gijs (22) werkt als Conversation Automation Developer bij Ciphix. Hij vertelt over de fijne contactmomenten met Studentflex, zijn functie en het vergaren van zijn kennis bij Ciphix.

Lees meer

“Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt”

Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Aldus Mark Rutte. Is het opzoeken van de mazen der wet, het randje van de regels, iets typisch Nederlands?

Lees meer

Werken via Studentflex. Daarom:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Een (bij)baan die uitdaagt
  • Je ontwikkeling centraal
Inschrijven

Heb je vragen?
Lisette staat voor je klaar!

Ga de uitdaging met Studentflex aan.

Lisette Lataster

Junior Accountmanager bij Studentflex

lisettelataster@studentflex.nl

0642558736

Mail Lisette

Events

Alle events

Gouden gieter

Wie nomineer jij deze periode?

Elke periode kiest de community een favoriete manager. Wie laat zijn of haar kandidaten het hardst groeien?

Lees meer